Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Miért kell komolyan venni az autizmusban a dührohamot

2015.02.06. 07:37 Tóth Anett Gy.

Bár már sokat írtam a dührohamról, de úgy érzem még nem beszéltem róla eleget. Hisz még mindig jönnek olyan válaszok, hogy ááá csak biztos hiszti, ne foglalkozzak vele. Holott ez a lehető legrosszabb megoldás!

Mivel az autizmussal élőnél a dühroham nem akaratos és sokszor bár nyitva a szeme de teljesen önkívületi állapotba kerül. Ilyenkor sokszor magában vagy környezetében is képes kárt tenni, de nem is tud róla. Tehát a legfontosabb, hogy mihamarabb abbamaradjon a dühroham és közben ne tegyen kárt magában.

Általában a dühroham után van egy olyan állapot mikor nincs tudatánál. Mert bár nyitva a szeme, de látszik szemében az üresség, teste is elhagyatott és meredten néz előre, semmire sem reagálva.

Sajnos nálunk Csillánál majd fél év kihagyás után megint ilyen nagy dührohama lett. A kiváltó pedig csak egy új helyszín volt.
01_2.JPG

Mert ezeket a dührohamokat kiválthatja egy szag, egy hang, egy új dolog, egy változás, maga a környezet ( például túl sok ember )...

Viszont itt ezzel nincs vége. Egy ilyen nagy dührohamnak mindig van következménye. Mivel ez olyan mint egy földrengés. Először van a nagy rengés, majd utána napokig vagy akár hetekig is tartó újabb kisebb dührohamok, és persze ezeken kívül hogy ilyenkor napi szinten lehet számítani a dührohamra még nem szabad megfeledkezni a többi földrengés utáni kárról sem. Ilyen a fejlődésben való vissza esés, bepisilések, orrvérzés....és nagyon nehéz újra szintre hozni.

Nálunk ez a dühroham 1 hete volt, utána este Csillának álmában erősen elkezdett vérezni az orra. Ami reggelre csökkent, ám a vér nem alvadt meg. Fülészeten vizsgálat közben ismét nagyon erősen kezdett vérezni az orra és újabb nagy dührohama lett a kezelés alatt és utána is. Az orrvérzése kora este maradt csak abba.
Azóta is napi szinten volt minimum 1 dühroham, mert ilyenkor még érzékenyebb. A legjobb lenne a nyugodt környezetében hagyni ilyenkor, ami sajnos kivitelezhetetlen.

Tehát ezt a dührohamot és a hisztit, ami csak annyi hogy egy adott tárgyat ( például csokit ) szeretne megszerezni és azért kezd el sírni, majd utána tovább nevetgél a gyermek semmiképpen sem említeném egy lapon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr577145585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása