Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Autizmussal élő is lehet sikeres

2015.06.20. 08:19 Tóth Anett Gy.

Sokan még mind a mai napig rosszul gondolkodnak az autizmussal kapcsolatosan.
Van aki azt mondja " Szegény, milyen kár. Akkor ő biztosan nehezen tanul " és van a másik véglet "  "Auti akkor ő neki biztosan könnyen megy, hisz magas IQ-ja van és biztos minden olyan könnyű neki".
Őszintén szólva egyik verziónak sem szoktam örülni, mert nekik is igen is kell tanulni, nagyon is sokat és többet, mint más " normális " embernek, de ettől még kicsit sem kell sajnálkozni, mert ők pont ilyennek jók amilyen.

Dóri kezdetekben beszédfogyatékosságról indult, de ahogy elkezdett írni és olvasni tanulni 5 évesen úgy kezdett tisztulni a beszéde is, mert meglátta az összefüggést a leírt és kimondott szavak között. Ezért ez lett az ő kedvence, a tanulás. Minél többet gyakorolt írást vagy számolást annál többet fejlődött és erre ő is rájött.
Viszont ő stressz levezetésnek is a tanulást használja így néha túlzásba is viszi.

Jelenleg az idei év mérlege kép:

                                    Indult                          Helyezés

Versmondó verseny           3                  1( iskolai ), 0( iskolai )  ,3 (  iskolai )

Vers író verseny               2                  3 ( iskolai ), 1 ( országos ) 

Szépíróverseny                3                  1 ( iskolai ), 3 ( kerületi ), 0 ( országos )

Füzetszépségversen         2                  0 ( iskolai ), 1 ( iskolai )

Matekverseny                 1                 arany és bronz ( levelezőn és bronz azért                                                                 mert a többi verseny miatt 2 munkát nem                                                                 tudott időben vissza küldeni )

Rajz                               1                 helyezést nem tudom, nem kaptam visszajelzést

Tehát 12 darab versenyen indult amiből 3 versenyen nem ért el helyezést és egyről nincsen információm. 

20150620_070525.jpg
Félévi bizonyítványa is kitűnő lett, azzal kiegészítve szánjon időt a pihenésre is.

20150620_070841.jpg
Aki pedig azt hiszi milyen könnyű neki az nem tudja mennyi munka van ebben és mennyi mindenen megy keresztül a gyermek. Én szerencsés vagyok, mert Dórival mindent megbeszélünk és így tudom mennyire stresszes dolgok voltak közben a háttérben. Oly annyira, hogy a hiányzásai is annyira megemelkedtek, hogy osztályzó vizsgát kellett tennie. Aminek eredménye kitűnő lett és 5 tantárgyból dicséretet is kapott. 

20150620_070803.jpg
Szóval az ő kis életes sem egyszerű, de emellett a kitartó munkával nagyon szép eredményeket ért el. Amire igazán büszke lehet, mert nagyon megdolgozott érte.

Az idei évben több megdöbbentően nagyszerű írás vagy rajz került ki a kezei közül, amikre bizony szintén büszke lehet.

Ilyen az autizmusról szóló verse, amiből bizony sok felnőtt tanulhatna, mert rengeteg mondanivalója van ennek a versnek amit ez a pici lány írt.
20150404_120918.jpg

Utazásom a Föld körül egy vitorlás hajóval című rajza amit több órán keresztül készített és igen részletesre sikerült. Szem előtt tartva egy-egy helynek a nevezetességét, szokását.
20150402_161835.jpg

Ezeket az élethű gyümölcsök és zöldségekről készült alkotásait szorgalmiból készítette környezet órára, a tananyaghoz kapcsolódóan és még betegen is be vitte az iskolába, mert azt szerette volna ha bár ő nincs ott de a többiek azért láthassák és megfoghassák a különböző zöldségek, gyümölcsök magvait.
11_5.jpg
10_3.jpg
03_7.jpg
Mindent összegezve nagyon sikeres évet zárt, de ő mindenért meg is dolgozott és remélhetőleg jövőben is ennyire kreatív és sokoldalú munkáit mutathatom majd be, hisz nincs olyan amiben azt mondanám nem ért el valamilyen eredményt. Szeret versenyezni, szereti a kihívásokat és maximálisan próbálja legyőzni a nehézségeit.
Azt kívánom következő év zökkenő mentesebben menjen és akkor tényleg ki fog tudni bontakozni teljes mértékben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr817558034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása