Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Autizmussal élőknél szelektív evés következménye az alacsony súly. Talán van megoldás, legalább is nálunk bevált

2015.03.25. 07:33 Tóth Anett Gy.

Sok autizmussal élő igen szelektíven eszik és ennek eredménye, hogy súlyuk nem gyarapszik vagy csak nehezen nő. Viszont olykor-olykor kifejezetten csökken a súlyuk.

Csilla igen csak szelektíven eszik és ezzel kapcsolatosan voltunk már mindenféle kivizsgáláson és egyenlőre arányosan kevés a súlya a magasságához és testalkatához képest. Így tehát gasztroenterológus szerint nincs ok aggodalomra. Ezt még nyár végén beszéltük amikor 12 kg volt. 

Sajnos idén nagyon sokat volt beteg és ez miatt sokat is fogyott ugyanis február közepére 10,5 kg lett a súlya. Ekkoriban kaptuk a babakocsit és akkor vele együtt kaptunk pár darab NutriniDrink Multi Fibre-t. Ez egy táplálék kiegészítő készítmény.

A táplálék kiegészítő az nem helyettesíti az étkezéseket! Viszont vitaminok vannak benne és erre Csillának mindenképp szüksége van.

Ezért utána érdeklődtem a tapasztalatokról és kikértem a gasztroenterológus véleményét is, hogy mi lenne ha kipróbálnánk. Mondta itassam meg vele ezt a kettőt amit kaptam és ha nincsen gond, akkor felírja Csillának. Viszont ne számítsak csodára, mert ettől nem fog hízni, de a széklete az biztos rendeződik majd.
A gond ott lehetne, hogy ez tejalapú készítmény és minimális laktóz van benne. Csilla pedig laktóz érzékeny. Persze van Laktaze cseppe ami ilyenkor segít lebontani neki a Laktózt. 

Szóval mivel a doktornéni azt mondta próbáljuk ki, így tettünk egy próbát. Amihez fontos hozzá tenni, hogy eddig Csilla csak almalét és vizet fogadta el. Ezen kívül semmilyen más folyadék nem jött szóba. Se üdítő, se leves, se semmi más ami folyékony vagy lazább állagú lett volna azt nem fogadta el. Maximum megkóstolta.

Szóval Csillánál ez a táplálék kiegészítő több ponton is kétesélyes volt még is megpróbáltam. Mert minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy jobb legyen az állapota Csillának.

Ez a próba már 1 hónapja volt és azt kell mondjam megérte és Csilla nagyon szereti.
20150325_055242.jpg
Pár hét alatt 1,5 kg-ot hízott, étvágya javult.
Ez azt jelenti, hogy amiket ő megeszik abból most több mennyiséget eszik. Tehát nem a szelektív étkezése szűnt meg, hanem csak a mennyisége növekedett az általa kiválasztott ételeknek.

Széklete is rendeződött.
Már nem tartja napokra vagy  1 hétre vissza a székletét, és nem  laza állagú. Hanem normális és akár naponta több alkalommal is van. 

Csillának leginkább a csokis és a banános ízű vált be, de a vaníliás ízűt is megissza.

A NutriniDrink Multi Fibre ízei:
- Natur ( ami főzéshez is jó)
- Banán
- Eper
- Csoki
- Vanília

06_1.JPG

Mivel a banános is elnyerte ízlését és a banánt szereti, ezért kipróbáltam a banánturmixot is nála.
0,5 l laktózmentes tejbe 3-4 banánt beletördeltem és kézi botmixerrel összeturmixoltam.
Örömmel fogyasztja ezt így.

Visszatérve azonban a NutriniDrink Multi Fibre táplálék kiegészítőhöz el kell mondjam, hogy ez nem egy csoda szer, ez nem gyógyszer, hanem csak egy táplálék kiegészítő. Ami kellő vitamint tartalmaz és "mellékhatásaiként" étvágynövelő és helyre állította a székletét.

Ezt nem lehet korlátlanul fogyasztani, ezért érdemes szakorvossal egyeztetni,ő hány darabot javasol naponta.
Ha szakorvos felírja, akkor nem olyan vészes az ára, de akár recept nélkül is beszerezhető.

Szerintem egy próbát megér. Én örülök, hogy Csilla formálódik és szép lassan gyarapszik.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr707302240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása