Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Az autizmussal élők a szavak értelmezése nélkül is megértik az embereket

2014.12.17. 19:51 Tóth Anett Gy.

Nyilván vannak jó és rossz oldalai annak, hogy szavak értelmezése nélkül is megértik az embert az autizmussal élők. Nekik sokszor elég egy pillantás, egy hangsúly, egy arc mimika és nagyjából össze rakják miről is van éppen szó, anélkül hogy tudnák konkrétan a szavak jelentőségét.
Ilyenkor nekik csak az a fontos, hogy jó, rossz, fontos, vagy épp kevésbé fontos dologról van szó.

Sajnos a mai napon tapasztalt nagyon rossz tapasztalatomat hoznám most fel példának.

Dóri tegnap megtudta hogy meghalt a nagymamája, ami nagyon megviseli. Ő a halálszótól és gondolattól eddig is nagyon kiborult, így valamennyire számítottunk a mostani reakciójára, mikor megtudta a hírt.
Sajnos ma elkellet mennünk ami viszonylag hosszas utazással járt, de most nem viselte meg oda felé, mert szinte üres volt a villamos.
Már épp a leszálláshoz bekészítettem őket, erre jött egy nő fekete nercbundában és kulturált kinézettel. Mire közli, hogy rakjam arrébb a babakocsit mert ő egy ajtóval arrébb akar leszállni. Mondtam neki, hogy most nem bírom ide oda tologatni, mert csak így tudok leszállni. Közben kapaszkodok, babakocsit támasztom és Dórit is fogom.
Erre gyors reakció a " hölgytől ":
-" Akkor dögöljön meg Ön is és a gyerekei is! "
Majd vissza fordult és előre felé sétált 2 ajtónyit

Hirtelen nem tudtam mit mondjak vagy mit reagáljak erre. Dóri zokogni kezdett, én gyorsan elkezdtem vigasztalni és mondani, hogy ne is foglalkozzon vele, ez csak egy buta néni.

Közben jött több ember és mondták ne is foglalkozzunk vele. Dóri rögtön látta, hogy aki utána mellénk jött az egy kedves néni és aki előtte csúnyán beszélt az egy buta néni.
Mondtam is Dórinak, hogy a jó nénivel biztosan jók fognak majd történni, a buta nénivel meg rosszak, mert ő is rosszat tett.

Dórinak csak annyi volt ebből a beszélgetésből amit megértett, hogy valami nagyon csúnyát mondott rám és rájuk is ez a buta néni.
Ezt onnét is tudom, hogy később mikor már megnyugodott és beértünk a fülészetre akkor megkérdezte mit jelent az a szó, hogy " dögölni "

Jelen esetben nagyon is örülök, hogy nem tudja mit jelent az amit hallott és örülök annak is hogy tudom soha nem fognak tudni így viselkedni ők.

Mert az autizmussal élők nem tudnak szándékosan ártani másoknak!
Így  ebben is látszik, hogy ők különlegesek és nem ilyen " normális " ember.

Mert mint látni sokszor a " normális " embernek természetes a gonoszság, mások bántása, másokon való átlépése, és sokszor csak érdekből látszanak jónak.

Ezek a kis autizmussal élő emberek mind ennek a " normális " embernek az ellentéte. Ők önzetlenül szeretnek mindenkit, mindenkinek segítenek és igazi kis tiszta szívű lények.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr836992001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása