Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Autista Gyermekeknek a legjobb Iskola

2014.11.14. 11:48 Tóth Anett Gy.

Eddigi tapasztalataim alapján sajnos nagyon sok iskola nem tud ellátni autizmussal élő gyermeket. Mert ha benne is van az adott iskola alapító okiratában az autizmus, és esetleg valami csoda folytán fel is veszik a gyerekeket. Sajnos sem hozzá értésük nincs az ott dolgozóknak, sem a megfelelő fejlesztést nem tudja biztosítani az iskola.

Legtöbbször azok az autizmussal élő gyermekek esnek ki az állami oktatósból és az integrálásból, akik nagyon is jó képességűeknek mondható.
Ezért már sok alapítványi iskola foglalkozik olyan gyerekekkel akiket autizmussal diagnosztizáltak, viszont ott általában pont az az elvárás, hogy értelmileg akadályozott  legyen a gyermek.

Tehát mondhatni szinte lehetetlen olyan iskolát találni, aki hasonló körülményekkel rendelkezik és nem csak leírja egy weboldalra, hanem be is tartja. Sőt a valóság számomra sokkal jobb benyomást keltett, mint maga a weboldal.

Ezért mindenkinek aki épp értelmű, jó képességű autikat nevel azoknak mindenképpen ajánlanám ezt az iskolát aminek a neve Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola. ( 2014-ben még Szivárvány Magántanoda néven volt ismert )

Itt minden tanár ért az autizmushoz, figyelembe veszik a gyermekek képességét. Az iskolában minden osztály kis létszámú, ami igen csak nagy segítség ezeknek a gyerekeknek. Teljesen normál tantervű, tehát nem hagyják őket elkallódni, viszont mindenképpen egyedi módszerekkel tanítanak ami segíti számukra a tanulást.

A fejlesztések pedig igazán sokszínűek.
Van az iskolában:
        - Logopédiai fejlesztés
        - Szociális készségfejlesztés
        - Zeneterápia
        - Dyslexia-dysgráfia redukció
        - Iris
        - Úszás
        - Iskola pszichológus ( minden autizmussal élő gyermeknek nagy segítséget nyújt )
     

Az iskolában ezek mellett Tehetséggondozás is van méghozzá több téren is:
        - Zene pl.: zongora, gitár, furulya... 
        - Angol
        - Média

Ezen felül van például még sakk szakkör is.

Idén pedig elindult az iskolába járógyerekek szülei részére egy havi rendszerességgel megtartandó " Szülő tréning " is. Ezen a találkozón könnyen megbeszélhetjük a gyerekeket autizmus terén fejlesztővel és az  iskola pszichológussal is a gyermekkel kapcsolatos problémákat. Így velük együttesen még könnyebben tudunk majd megoldásokat találni, hisz így ők is célirányosan jobban tudnak majd velük foglalkozni és otthonra is adnak tanácsokat. Persze a többi szülővel is megtudjuk osztani a tapasztalatainkat és ötleteinket is.

Leendő elsősöknek és szüleiknek ajánlanám a november 26.-án 16 órai kezdettel megrendezendő Tájékoztatót és a későbbi Képességfejlesztő foglalkozásokat.

57.jpg

Folytatása a cikknek: Jónak látszó iskola, de mi van a látszat mögött?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr426895447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása