Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

MTV1 Esély műsorában

2015.02.05. 11:04 Tóth Anett Gy.

Nemrég egy meglepő üzenetet kaptam Facebook-on keresztül. Az Esély című műsortól kerestek meg, és megkértek adjak egy telefonszámot, mert szeretnék felvenni velem a kapcsolatot. 
Ezek után nemsokkal később csörgött is a telefonom. Elmondta a riporter, hogy szokta olvasni a blogomat és szeretne készíteni egy riportot. Amibe belementem, majd még hosszasan beszélgettünk a lányokról, hogy hogyan derült ki náluk az autizmus, milyen rögös utat jártam már be és, hogy ezért kezdtem el írni a blogot is, hogy másoknak ne kelljen ilyen rögös utat bejárniuk mint  nekem kellett a lányokkal.

Aztán végül is elérkezett a forgatás napja. Dórinak csak aznap szóltam, hogy ne idegeskedjen rajta.
Nagyon izgatott volt a forgatás miatt. 
Mikor megérkeztek akkor Csilla először elbújt, majd szép lassan a riporter hölggyel megbékélt, ám aki kamerázott attól próbálta tartani a távolságot.

Gyors bemutatkozás után egyből elővették a játékot amivel ketten szoktak játszani Csillával.
Utána Csilla is játszogatott és Dóri is tanulgatott egy kicsit. Mindketten megmutatták mit is szoktak csinálni.

Közben próbáltak velem is beszélgetni, ami részemről picit nehezített volt. Ugyanis fél szemem a lányokon volt közben. Persze jó okkal, mivel rájuk mindig kell figyelem. Ezt Csilla rögtön a riport készítés elején meg is mutatta, mert elesett szegénykém. Megvigasztaltam és folytattuk a riportot, közben neki segítettem játszani.
Míg velem beszélgetett a riporter hölgy addig Dóri tablettezett a szoba másik sarkában, hogy ő is szem előtt legyen.

A riportom végén, Csillával kimentünk a szobából rajzolni a konyhába, és addig Dórival is készítettek egy riportot.
Persze ő nem látta, hogy néha az ajtóhoz osonok, hogy lássam minden rendben. Ezért még ügyesebb volt, hogy ilyen ügyesen válaszolt a kérdésekre.

Ami bár kimaradt az adásból, de nagyon aranyos volt szerintem mikor a riporter megkérdezte:
- Most hol tartotok matekból Dóri?-mivel nem értette a kérdést, ezért módosította a riporter a kérdést-Tudod mikor megjöttünk épp matekházit készítettél. Mit csináltál?
-Nem, ez nem házi volt! Most csak a kamera miatt matekoztam míg felveszik

Amint vége lett a forgatásnak és kezdtek pakolászni addigra mindketten teljesen feloldódtak, és már Csilla is közelebb mert menni a kameráshoz. Sőt az állványa kifejezetten tetszett neki.
Még kicsit kamera nélkül is beszélgetünk. Majd mire felöltöztek, addigra Csilla már kezdett túlságosan feloldódni, ugyanis takarón csúszkálva közlekedett. Majd mikor elmentek, akkor gyorsan ruháitól is megszabadult és teljesen felpörgött, ugrált és szaladgált, közben pedig mindent szétpakolt.

Akit érdekel a műsor kattintson a linkre: http://nava.hu/id/2085966/ 17:49-től kezdődik :D





 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr317126811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása