Facebook Autista Gyermekekkel Élni https://www.facebook.com/autizmussal.blog.hu

Facebook Autista Gyermekekkel Élni 

Autista gyermekekkel élni

Ezt a blogot azért hoztam létre, mivel két kisgyermekem van. Egy 8 éves és egy lassan 3 éves kislányom. Mindkét gyermekemnél autizmust diagnosztizáltak. Emelet van egy 9 éves öcsém szintén autzmiussal diagnosztizálva. Ez a blog esetleg segíthet másoknak s.

Friss topikok

Csilla fejlődése a tablet hatására

2015.01.06. 07:39 Tóth Anett Gy.

Még karácsonyra kaptak tablettet fejlesztés gyanánt, és sajnos többször is volt kényszerszünet, mert vissza kellett vinni..

Tegnap a nagy kihagyás után újra megkapta a tablettet.

Bemelegítésként egy olyan puzzla-val kezdett ami nem hagyományos puzzle, hanem itt szabálytalanul vannak elvágva a képek és azokat kell összerakni.
Az első meglepetés ekkor ért, mikor meglátott egy hóembert mikor kirakta. Ugyanis ezt mondta: " Apa hozz hó-ember ". Az " apa hozz fagyi " mondatot még nyáron megtanulta, mert mindene a fagyi.
Viszont sosem mondta hóember, és látni lehetett rajta az akarást, a nehézséget. De ő újból és újból elmondta " Apa hozz hó-ember "

Ezután következett a szavak tanulása, ami eléggé  intenzíven zajlott és körülbelül 45 perig tartott.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy van több program is. A feladat az, hogy mutatnak 4 képet alá van írva a szó azt én határozottan elmondom, ő meg már kattint is és közben mondja utánam.
Legalább is mindent megpróbál és még ha nem is sikerül ő akkor is ügyes, hisz megpróbálta.

A feladatok közben jött egy szó ami neki a kedvence én meg már gondoltam is, hogy na ez menni fog, ő " va va " Csilla szerint. Én azért ugyan úgy mint a többi szónál kimondtam " kutya " és jött a második meglepetés. Azt mondta Csilla " tutya ", tehát életében először kimondta. Mert ő nem tudja a "k"-t mondani, nála az mindig " t", így tudásának megfelelően szabályosan mondta. Pedig már sokat tanítottam neki, de mindig az volt rá a válasza Csillának " va va "

Ez a feladat nem csak arra jó hogy szavakat tanuljunk, hanem hogy felmérjem tudását mit tud és ismer és mit nem. Mivel nem beszél és azt hinnénk kevesebb szónak a jelentését tudja, ami nem igaz. Mert meglepő módon olyan szavakat is felismer amit talán sosem látott, de valahonnét még is csak tudja és most próbálja mondani is.
Ezt tekinthetjük a harmadik meglepetésnek is, hogy mi mindent tud már.

Szerintem ez  a legcsodálatosabb dolog, hogy látom mi mindent tud, hogy küzd a szavakért és fejlődik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmussal.blog.hu/api/trackback/id/tr937046077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása